Volg Milcobel

Vlaams minister Hilde Crevits op bezoek bij Milcobel

Persbericht   •   feb 20, 2019 14:46 CET

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits bezocht vorige dinsdag de Milcobel kaasmakerij in Moorslede.Tijdens het bezoek werd er gesproken over innovatie en duaal leren. De minister kreeg ook een uitgebreide rondleiding. Het hele productieproces, van rauwe melk tot lekkere kaas, kwam aan bod.

In Moorslede worden de bekende Brugge kazen gemaakt, waaronder één van de favorieten van de minister: Brugse Blomme. Maar ook meerdere abdij- en bierkazen en kazen van grote supermarkt huismerken vinden hun oorsprong hier.Jaarlijks trekt Milcobel €10 miljoen uit voor innovatie en onderzoek rond voeding en nieuwe productieprocessen. “En dat mag wel eens in de kijker gezet worden. Het gaat niet enkel over de productie maar ook over dierenwelzijn en het nemen van duurzame, ecologische maatregelen”, sprak minister Crevits. “Ook bij de landbouwer. Met innovatieve technieken kunnen koeien meer produceren waardoor de veestapel kleiner wordt en de landbouw dus duurzamer.”

Als minister van Onderwijs benadrukte Hilde Crevits ook het belang van duaal leren. “De arbeidskrapte maakt het hier in de regio moeilijk om geschikte profielen te vinden, zowel landbouwprofielen als technisch geschoolden. Daarom kan er hier een duurzaam project duaal leren worden opgestart zodat jongeren kennis maken met het bedrijf en hier kunnen doorgroeien”, vertelde de minister. In de Milcobel kaasmakerij in Moorslede alleen al zijn er 40 vacatures.

Interesse om te werken bij Milcobel? Neem zeker eens een kijkje op onze jobpagina.

Milcobel is het grootste Belgische zuivelbedrijf met coöperatief aandeelhouderschap. De Milcobel Groep beschikt over 8 vestigingen in België, Frankrijk en Nederland. We zijn één van de 36 bedrijven in België met meer dan één miljard euro omzet. In 2018 realiseerden we een omzet van 1,26 miljard euro, een groei van 4% t.o.v. 2017.

We halen jaarlijks zo’n 1,6 miljard liter melk op (40% van de totale Belgische melkproductie) bij onze 2600 leden melkveehouders, die door onze 2.000 medewerkers verwerkt worden tot kwaliteitsvolle zuivelproducten zoals kaas, boter, melkpoeder, roomijs, melkdranken, room en wei. Naast eigen merken (o.a. Brugge Kaas, Nazareth, Inza melk) en private label consumentenproducten voor grote supermarktketens, produceert Milcobel grondstoffen en ingrediënten voor de voedingsindustrie (o.a. mozzarella).

Milcobel is een op en top Belgisch bedrijf met wereldwijde ambitie en klanten in meer dan 100 landen. Duurzaamheid en respect voor mens, dier en milieu staan daarbij centraal.

www.milcobel.com

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.