Volg Milcobel

Studenten denken na over belangrijke Milcobel thema’s: milieu, gezondheid en dierenwelzijn

Persbericht   •   mar 15, 2019 15:08 CET

Op donderdag 14 maart kwamen 75 studenten uit het hoger onderwijs samen in Roeselare (BE) tijdens het Vlajo Innovatiekamp. Het doel? Creatieve oplossingen bedenken voor reële bedrijfsuitdagingen uit de voedingsindustrie. Ook Milcobel ondersteunde dit initiatief. “We willen sterk inzetten op het aantrekken van jong talent en hen verder laten kennismaken met Milcobel als bedrijf”, vertelt Ingeborg Van Wonterghem (Back-office Manager Coöperatiezaken). “Het Vlajo kamp is hiervoor een perfecte gelegenheid”.

De studenten kregen de opdracht na te denken hoe Milcobel zich als bedrijf kan en moet positioneren ten opzichte van drie belangrijke maatschappelijke thema’s: milieu, gezondheid en dierenwelzijn. “Geen gemakkelijke opdracht”, vertelt Ingeborg nog. “Samen met mijn collega’s Gil Rogiers (Group R&D Manager) en Ruben Puype (Environmental Manager) probeerden we de teams dan ook zoveel mogelijk te ondersteunen met feedback en cijfermateriaal”.

Uit deze oefening kwamen heel wat bruikbare resultaten, besluit Ingeborg. “Binnenkort krijgen de studenten bovendien nog uitgebreide feedback en worden ze uitgenodigd voor een laatste gesprek met onze CEO Peter Koopmans om hun ideeën finaal af te toetsen”.

Milcobel is het grootste Belgische zuivelbedrijf met coöperatief aandeelhouderschap. De Milcobel Groep beschikt over 8 vestigingen in België, Frankrijk en Nederland. We zijn één van de 36 bedrijven in België met meer dan één miljard euro omzet. In 2018 realiseerden we een omzet van 1,26 miljard euro, een groei van 4% t.o.v. 2017.

We halen jaarlijks zo’n 1,6 miljard liter melk op (40% van de totale Belgische melkproductie) bij onze 2600 leden melkveehouders, die door onze 2.000 medewerkers verwerkt worden tot kwaliteitsvolle zuivelproducten zoals kaas, boter, melkpoeder, roomijs, melkdranken, room en wei. Naast eigen merken (o.a. Brugge Kaas, Nazareth, Inza melk) en private label consumentenproducten voor grote supermarktketens, produceert Milcobel grondstoffen en ingrediënten voor de voedingsindustrie (o.a. mozzarella).

Milcobel is een op en top Belgisch bedrijf met wereldwijde ambitie en klanten in meer dan 100 landen. Duurzaamheid en respect voor mens, dier en milieu staan daarbij centraal.

www.milcobel.com

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.