Volg Milcobel

Overname Dupontcheese NL door Vandersterre Groep afgerond

Persbericht   •   sep 13, 2019 15:30 CEST

Milcobel en Vandersterre hebben de overname van de activiteiten van Dupontcheese Nederland afgerond. Dupontcheese Nederland, de afdeling van zuivelcoöperatie Milcobel die instaat voor de distributie van authentieke en ambachtelijke kazen in Nederland, komt daarmee per 30 September 2019 in handen van familiebedrijf van Vandersterre Groep Bedrijven

Met deze overname versterkt Vandersterre Groep zijn positie op de Nederlandse kaasspecialiteitenmarkt, en zal het ook het gamma buitenlandse kaas en andere versassortimenten gaan voeren en uitbreiden.

Milcobel neemt met Dupont Cheese België de verdere verdeling en groei van de eigen merkkazen (o.a. Brugge, Nazareth en abdijkazen) in België en het buitenland voor z’n rekening, en plant ook groei voor de versnijdings- en verpakkingsactiviteiten en distributie van Belgische en buitenlandse kaasspecialiteiten op de Belgische markt.

Perscontact Vandersterre Groep Bedrijven B.V.

Vandersterre Groep Bedrijven B.V. 

Jan Kos 

CEO

+31 (0)6 200 111 29

j.kos@vandersterre.nl

Milcobel CVBA

Kathleen De Smedt

Corporate Affairs & Communications

 +32 (0)478 88 44 82

 kathleen.de.smedt@milcobel.com

Milcobel is het grootste Belgische zuivelbedrijf met coöperatief aandeelhouderschap. De Milcobel Groep beschikt over 6 vestigingen in België en 1 in Frankrijk. We zijn één van de 36 bedrijven in België met meer dan één miljard euro omzet. In 2018 realiseerden we een omzet van 1,26 miljard euro, een groei van 4% t.o.v. 2017.

We halen jaarlijks zo’n 1,6 miljard liter melk op (40% van de totale Belgische melkproductie) bij onze 2600 leden melkveehouders, die door onze 2.000 medewerkers verwerkt worden tot kwaliteitsvolle zuivelproducten zoals kaas, boter, melkpoeder, roomijs, melkdranken, room en wei. Naast eigen merken (o.a. Brugge Kaas, Nazareth, Inza melk) en private label consumentenproducten voor grote supermarktketens, produceert Milcobel grondstoffen en ingrediënten voor de voedingsindustrie (o.a. mozzarella).

Milcobel is een op en top Belgisch bedrijf met wereldwijde ambitie en klanten in meer dan 100 landen. Duurzaamheid en respect voor mens, dier en milieu staan daarbij centraal.

www.milcobel.com