Volg Milcobel

Milcobel stelt Nils van Dam aan als nieuwe CEO

Persbericht   •   mei 18, 2020 15:35 CEST

De Raad van Bestuur van Milcobel kondigde vandaag aan dat Nils van Dam met ingang van 19 mei aan de slag zal gaan als nieuwe CEO van de zuivelcoöperatie.

Nils van Dam is een doorwinterd bedrijfsleider met meer dan dertig jaar ervaring in de voedingsindustrie. Hij bouwde een sterke carrière uit en vervulde verschillende directiefuncties op globaal, Europees en lokaal niveau bij o.a. Unilever, AB-Inbev en Scopernia. Hij was jarenlang een drijvende kracht in sectororganisaties en was onder meer lid van het Bureau van FEVIA waar hij mee aan de basis lag van de langetermijnstrategie “Small Country, Great Food”.

Nils is een gedreven all-round topmanager met een uitgebreide ervaring in general management, strategische, transformatie- en commerciële trajecten.

De Raad van Bestuur heeft het volgende mandaat aan de CEO toegekend:

  • Maximale waardecreatie voor de leden-melkveehouders te realiseren, zowel in melkprijs als in ondernemings- of aandeelhouderswaarde
  • Milcobel Groep verder uit te bouwen tot een performant, solide en efficiënt bedrijf
  • De strategie voor Milcobel “2025 and beyond” uitwerken, in samenwerking met de Raad van Bestuur

Dirk Ryckaert, voorzitter van Milcobel, spreekt zijn vertrouwen uit: “Met Nils halen we een zeer veelzijdig manager aan boord, die over de juiste capaciteiten beschikt om samen met het management en de medewerkers de nodige veranderingsprocessen verder vorm te geven en te realiseren. Als Raad van Bestuur verwachten we dat deze noodzakelijke veranderingen snel geïmplementeerd worden om aldus de melkprijspositie en winstgevendheid van onze coöperatie te verbeteren, en de gedane investeringen sneller te laten renderen.”

Nils van Dam bevestigt: ”Ik vind het een eer om één van de grootste Belgische voedingsbedrijven te leiden en ben ervan overtuigd dat wij samen Milcobel kunnen uitbouwen tot een performante en toekomstbestendige zuivelcoöperatie.”

Milcobel is het grootste Belgische zuivelbedrijf met coöperatief aandeelhouderschap. Met vakmanschap worden zuivelproducten gemaakt die authentiek, gezond, kwaliteitsvol en lekker zijn. De Milcobel Groep beschikt over 7 vestigingen in België en Frankrijk.

Milcobel haalt jaarlijks zo’n 1,6 miljard liter melk op (40% van de totale Belgische melkproductie) bij 2600 leden melkveehouders, die door 2.000 medewerkers verwerkt worden tot kwaliteitsvolle zuivelproducten zoals kaas, boter, melkpoeder, roomijs, melkdranken, room en wei. Naast eigen merken (o.a. Brugge Kaas, Nazareth, Corsendonck, Inza melk) en private label consumentenproducten, produceert Milcobel grondstoffen en ingrediënten voor de voedingsindustrie (mozzarella, melkpoeder, wei).

Milcobel is een op en top Belgisch bedrijf met wereldwijde afzetmarkt en klanten in meer dan 100 landen. Duurzaamheid en respect voor mens, dier en milieu staan bij ons centraal. www.milcobel.com