Volg Milcobel

Milcobel kondigt CEO ad interim aan

Persbericht   •   jan 21, 2020 18:06 CET

De Raad van Bestuur van zuivelcoöperatie Milcobel heeft Dhr. Erik De Cock benoemd tot CEO ad interim. Hij neemt de fakkel over van Peter Koopmans en gaat er per 24 januari a.s. aan de slag.

Erik De Cock heeft een bijzonder rijke ervaring in het bedrijfsleven. Hij begon zijn carrière in Finance en evolueerde al snel naar leidinggevende functies met een focus op strategische, commerciële en financiële verbeteringstrajecten en bedrijfstransformaties.

Erik beschikt tevens over een waardevolle en uitgebreide ervaring in de zuivelsector en het functioneren van coöperatieve structuren.

Milcobel is het grootste Belgische zuivelbedrijf met coöperatief aandeelhouderschap. De Milcobel Groep beschikt over 8 vestigingen in België, Frankrijk en Nederland. We zijn één van de 36 bedrijven in België met meer dan één miljard euro omzet. In 2018 realiseerden we een omzet van 1,26 miljard euro, een groei van 4% t.o.v. 2017.

We halen jaarlijks zo’n 1,6 miljard liter melk op (40% van de totale Belgische melkproductie) bij onze 2600 leden melkveehouders, die door onze 2.000 medewerkers verwerkt worden tot kwaliteitsvolle zuivelproducten zoals kaas, boter, melkpoeder, roomijs, melkdranken, room en wei. Naast eigen merken (o.a. Brugge Kaas, Nazareth, Inza melk) en private label consumentenproducten voor grote supermarktketens, produceert Milcobel grondstoffen en ingrediënten voor de voedingsindustrie (o.a. mozzarella).

Milcobel is een op en top Belgisch bedrijf met wereldwijde ambitie en klanten in meer dan 100 landen. Duurzaamheid en respect voor mens, dier en milieu staan daarbij centraal.

www.milcobel.com