Volg Milcobel

Milcobel geeft leden hernieuwd vertrouwen

Persbericht   •   mar 19, 2021 11:30 CET

Voor de derde maand op rij kondigt Milcobel een stijging van de standaard melkprijs aan. De intensieve transformatie waar het bedrijf het afgelopen jaar door ging, alsook de positieve dynamiek op de internationale zuivelmarkten dit jaar geeft Milcobel een nieuw elan.

Na een verhoging van 1,40 euro per 100 liter in januari en 0,50 euro in februari, verhoogt Milcobel haar melkprijs in maart met 2,10 euro per 100 liter tot een standaardprijs voor melkleveringen in maart van 31 euro per 100 liter.

Nils van Dam, CEO: “Onze strategie begint nu duidelijk haar vruchten af te werpen. De transformatie van het afgelopen jaar leidt tot een structurele verbetering van ons bedrijfsresultaat. Daarnaast kennen de internationale zuivelmarkten een gunstige evolutie, aangestuurd door een lagere globale melkproductie en een sterk stijgende consumptie in Azië. Over het algemeen zien we dat ook de wereldwijde vaccinatieprogramma’s voor perspectief zorgen en een positieve invloed hebben op het koopgedrag van onze klanten. Milcobel heeft weer de wind in de zeilen. Dit zijn geen eenmalige toevalstreffers, maar wel het gevolg van een nieuwe doorgedreven strategie en focus. Hiermee bieden we de leden van onze coöperatie opnieuw een positief toekomstperspectief.”

Milcobel is de belangrijkste Belgische zuivelcoöperatie. De groep beschikt over 6 vestigingen in België en Frankrijk. Milcobel haalt jaarlijks zo’n 1,7 miljard liter melk op (40% van de totale Belgische melkproductie) bij 2400 leden melkveehouders. Die wordt door 2.000 medewerkers verwerkt worden tot kwaliteitsvolle zuivelproducten zoals kaas, boter, melkpoeder, roomijs, melkdranken, room en wei. Naast eigen merken (o.a. Brugge Kaas, Nazareth, Watou) en private label consumentenproducten voor grote supermarktketens, produceert Milcobel grondstoffen en ingrediënten voor de voedingsindustrie (o.a. mozzarella).

Milcobel is een op en top Belgisch bedrijf met wereldwijde ambitie en klanten in meer dan 100 landen. Duurzaamheid en respect voor mens, dier en milieu staan centraal.

www.milcobel.com