Volg Milcobel

Milcobel en CEO Peter Koopmans beëindigen hun onderlinge samenwerking

Persbericht   •   dec 20, 2019 16:31 CET

De Raad van Bestuur van zuivelcoöperatie Milcobel kondigde vandaag aan dat in onderling overleg besloten is om de samenwerking tussen Milcobel cvba en CEO Peter Koopmans met onmiddellijke ingang stop te zetten.

In afwachting van de aanstelling van een nieuwe CEO van Milcobel cvba zal de functie worden waargenomen door een interim-CEO, die zo snel mogelijk zal bekend gemaakt worden.

Milcobel is – net zoals de gehele sector – voortdurend in verandering. Verandering die wordt aangestuurd enerzijds vanuit externe dynamieken zoals de marktontwikkelingen en -evoluties en beleidsinvloeden; en anderzijds via intern aangedreven veranderingstrajecten die een betere rendabiliteit beogen. Niettegenstaande de investeringen van de voorbije jaren, het uitgebreide productportfolio, de posities in nieuwe markten, en alle lopende uitvoeringen van de strategische oriëntaties, bracht de melkprijspositie van Milcobel in vergelijking tot de omgeving niet wat we verwacht hadden.

Dirk Ryckaert, Voorzitter Milcobel: “Met deze beslissing geeft de Raad van Bestuur het signaal dat de snelheid van de lopende veranderingsprocessen opgedreven moet worden en dat de uitgezette doelstellingen snel en kordaat ingevuld moeten geraken om de melkprijspositie en winstgevendheid zowel op korte als middellange termijn te verbeteren, en gedane investeringen sneller te laten renderen. De Raad van Bestuur benadrukt hiermee de rol die hij wil vervullen in het succesvol zijn van de zuivelcoöperatie, om een stabiele toekomst te verzekeren voor Milcobel.” 

Milcobel is het grootste Belgische zuivelbedrijf met coöperatief aandeelhouderschap. De Milcobel Groep beschikt over 7 vestigingen, waarvan 6 in België en 1 in Frankrijk. We zijn één van de 36 bedrijven in België met meer dan één miljard euro omzet. In 2018 realiseerden we een omzet van 1,26 miljard euro, een groei van 4% t.o.v. 2017.

We halen jaarlijks zo’n 1,6 miljard liter melk op (40% van de totale Belgische melkproductie) bij onze 2600 leden melkveehouders, die door onze 2.000 medewerkers verwerkt worden tot kwaliteitsvolle zuivelproducten zoals kaas, boter, melkpoeder, roomijs, melkdranken, room en wei. Naast eigen merken (o.a. Brugge Kaas, Nazareth, Inza melk) en private label consumentenproducten voor grote supermarktketens, produceert Milcobel grondstoffen en ingrediënten voor de voedingsindustrie (o.a. mozzarella).

Milcobel is een op en top Belgisch bedrijf met wereldwijde ambitie en klanten in meer dan 100 landen. Duurzaamheid en respect voor mens, dier en milieu staan daarbij centraal.

www.milcobel.com