Volg Milcobel

Milcobel en Carrefour brengen Belgische Gouda naar de consument

Persbericht   •   mar 20, 2019 15:17 CET

Om volop in te spelen op de noden van de markt, gaat Milcobel bij haar leden steeds meer op zoek naar duurzamere en kwaliteitsvolle melk. Deze specifiek geproduceerde melk zal in de business unit CPS (Consumer Products & Service) gebruikt worden om een meer divers aanbod van Drinks & Consumentenkazen aan te bieden. “Zo kunnen we onze melkvalorisatie verder verhogen”, vertelt Eddy Leloup (Directeur Coöperatiezaken).

De eerste resultaten zijn er alvast, want sinds kort vind je aan de bedieningstoog bij Carrefour onze Belgische Gouda terug. “Deze speciaal voor Carrefour ontwikkelde Belgische Gouda wordt namelijk gemaakt met melk van een kleine selectie van leden-melkveehouders die bijzondere aandacht besteden aan duurzaamheid in het algemeen en aan dierenwelzijn in het bijzonder”, zegt Pascale Van Leeuwen (Group Marketing Manager). “Dit en het feit dat Milcobel ook duurzame productietechnieken gebruikt om bijvoorbeeld zo veel mogelijk water en energie uit te sparen, past perfect binnen de vereisten van het kwaliteitslabel rond duurzaamheid van Carrefour”, vult Kevin Knop (Category Manager Kaas bij Carrefour) aan. “Dat de productie bovendien op een ambachtelijke manier gebeurt, is voor ons een winnende combinatie!”

Milcobel is het grootste Belgische zuivelbedrijf met coöperatief aandeelhouderschap. De Milcobel Groep beschikt over 8 vestigingen in België, Frankrijk en Nederland. We zijn één van de 36 bedrijven in België met meer dan één miljard euro omzet. In 2018 realiseerden we een omzet van 1,26 miljard euro, een groei van 4% t.o.v. 2017.

We halen jaarlijks zo’n 1,6 miljard liter melk op (40% van de totale Belgische melkproductie) bij onze 2600 leden melkveehouders, die door onze 2.000 medewerkers verwerkt worden tot kwaliteitsvolle zuivelproducten zoals kaas, boter, melkpoeder, roomijs, melkdranken, room en wei. Naast eigen merken (o.a. Brugge Kaas, Nazareth, Inza melk) en private label consumentenproducten voor grote supermarktketens, produceert Milcobel grondstoffen en ingrediënten voor de voedingsindustrie (o.a. mozzarella).

Milcobel is een op en top Belgisch bedrijf met wereldwijde ambitie en klanten in meer dan 100 landen. Duurzaamheid en respect voor mens, dier en milieu staan daarbij centraal.

www.milcobel.com

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.