Volg Milcobel

Hoog bezoek bij Milcobel CVBA

Persbericht   •   apr 04, 2019 16:20 CEST

Op dinsdag 3 april brachten voormalig Belgisch vicepremier Jan Jambon en zijn collega Matthias Diependaele een werkbezoek aan de Milcobel site in Kallo. Dirk Ryckaert (voorzitter Raad van Bestuur) en Peter Koopmans (CEO) stonden in voor een grondige toelichting over zuivelcoöperatie Milcobel en de zuivelsector.

“We vinden het belangrijk om geregeld in gesprek te treden met opinie- en beleidsmakers”, vertelt Eddy Leloup (Directeur Coop Affairs & Milk Supply). “Zo kunnen we de vele inspanningen die Milcobel als bedrijf levert aan maatschappelijke thema’s, zoals tewerkstelling, opleiding, gezonde voeding en duurzaamheid, in de kijker zetten.”

Zowel voormalig vicepremier Jambon en fractievoorzitter Diependaele waren onder de indruk na de rondleiding: “Milcobel bewijst dat de landbouwsector haar vele ambities in innovatie en duurzaamheid kan waarmaken en zich zo blijvend profileert als een belangrijke economische speler, zowel nationaal als internationaal.” We zijn blij met dit mooie compliment!

Milcobel is het grootste Belgische zuivelbedrijf met coöperatief aandeelhouderschap. De Milcobel Groep beschikt over 8 vestigingen in België, Frankrijk en Nederland. We zijn één van de 36 bedrijven in België met meer dan één miljard euro omzet. In 2018 realiseerden we een omzet van 1,26 miljard euro, een groei van 4% t.o.v. 2017.

We halen jaarlijks zo’n 1,6 miljard liter melk op (40% van de totale Belgische melkproductie) bij onze 2600 leden melkveehouders, die door onze 2.000 medewerkers verwerkt worden tot kwaliteitsvolle zuivelproducten zoals kaas, boter, melkpoeder, roomijs, melkdranken, room en wei. Naast eigen merken (o.a. Brugge Kaas, Nazareth, Inza melk) en private label consumentenproducten voor grote supermarktketens, produceert Milcobel grondstoffen en ingrediënten voor de voedingsindustrie (o.a. mozzarella).

Milcobel is een op en top Belgisch bedrijf met wereldwijde ambitie en klanten in meer dan 100 landen. Duurzaamheid en respect voor mens, dier en milieu staan daarbij centraal.

www.milcobel.com

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.